Mæhlum Gard | Sjoavegen 500 | 2670 OTTA | Norge | Mob: +47 97714187 | Email
»VELKOMNE til gards!
»MÆHLUM og historia vår - i et 400-års nøtteskall
»Turisme - bondegardsferie og hytter i dal og på fjell
»PRISER - Gardsturisme
»Om geografi og om "mangslungne linker"!
»Om Mæhlumsfossen og Stabbursklokka i tårnet
»En aktiv gard og et like spennende nærmiljjø
»Jakt og fiske i området Servicelinker/regelverk
»VILLMARKSPRODUKTER
»PRISER - Priseksempler Villmarksproduktene
»BILDEalbumet er 3-delt: Garden-sætrer-trevarer

Bondegårdsferie på Mæhlum - Otta

Fra Vålåsjøberget - utsikt over Furusjøen i Rondane
Turisme, ja... Gudbrandsdalen har i alle år vært et fristende mål for turister fra inn- og utland. Som hovedferdselsvei mellom Nidaros og hovedstaden var det ikke bare turister, men også annet "fint folk" som ble kjent med, og gjorde Gudbrandsdalen kjent. Slik det også er idag.

Mæhlum har gjestebøker langt tilbake i tiden, og gjestene våre synes det er interessant å få bla i disse. Man får vel belage seg på å lese hilsener fra flere verdensdeler, på mange språk.

Fellesnevneren er at gjestene trivdes og ofte kommer tilbake, gang etter gang, være seg til hytteferie eller opphold på Mæhlum.
Om termometeret viser minus eller pluss 20 grader, i regn eller sol, er det alltid noe å finne på en gard med store arealer, med over 30 hus "under tak" - på fjell og i dal.

Det er bare 5 km til landsbyen Otta med alle slags forretninger, kafeer/restauranter og øvrige servicetilbud.
Etter en fra 20-60 minutter biltur er man på høyfjell i Rondane/Dovrefjell og Jotunheimen, det tar ca 4 timer til Trondheim/Oslo og fjordene i vest.
Og Lillehammer - Godbrandsdalens unike hovedstad - er en av verdens mest kjente byer - ihvertfall blant sports- og kulturinteresserte. Maihaugen og OL"94-anleggene MÅ man bare besøke. "Beste vinter-OL noensinne, sa Sr. Juan Antonio Samaranch. (Det er så godt når andre skryter av "oss", det blir mer troverdig enn når vi skryter selv...

Ønsker du under oppholdet å besøke hovedstaden Oslo, finner du mange aktiviteter på den rikholdige portalen aktivIoslo.
Men det er nok av spenning og også mer enn nok av vann på både garden og Mæhlumssætra i Rondane. Båter for fiskere og lyst-roere er på plass for gjestene. Stranda ved garden og ved Vålåsjøen byr på bra fangst. og vil du fiske fra båt har du den muligheten. Rett bak garden ligger den majestetiske Mæhlumsfossen som har fått egen menyside. Du blir kjent med den og vyene derfra også via bildegalleriet.

Gardsturismen på Mæhlum er mye rettet inn mot grupper på fra 10 til 55 personer. Disse tar selv ansvar for matlaging og rengjøring. Ialt er det sengekapasitet til 55 personer, fordelt på 13 rom (og hytter) med fra 1 til 6 senger - utstyrt både med køyer, enkelt- og dobbeltsenger. Like ved gardstunet er også noen hytter. Prisene er rimelige, slik de blir ved selvhusholdning.
Det er nylig installert et omfattende elektronisk røyk- og brannvarslingssystem på hele garden, som selvfølgelig er røykfri overalt innendørs.

Alle rom har v/k vann, det er mange wc- og dusjrom, og rommene er nylig restaurert i 2001/2007. Alle har godt og tildels gammelt trevirke i vegger, gulv, tak, senger og skap. Romstandarden er selvfølgelig ikke type Radisson eller Rainbow, den er enkel og praktisk, og egner seg godt for glade mennesker som har rimelig opphold i trivelige omgivelser og spennende naturopplevelser i fokus.

Velkommen også til det rikholdige fotogalleriet du finner her på siden. Der er oppunder 100 bilder fra inne og ute, fra hytter og hus, stuer, soverom og storkjøkken. Klikk på PHOTOGALLERY og vi, vertskapet Herdis og Einar blir dine omvisere på foto-safariene!

Vil du vite mer om bygda og omgivelsene finner du mye mer om vakre og varierte Otta by og Sel Kommue her...

Vi kan snakke med gjestene våre på noen få andre språk også, men som gudbrandsdøler sier vi her og nå bare Vælkome te´gards!




2002 © www.ranch1.no / e-maelum@online.no