Mæhlum Gard | Sjoavegen 500 | 2670 OTTA | Norge | Mob: +47 97714187 | Email
»VELKOMNE til gards!
»MÆHLUM og historia vår - i et 400-års nøtteskall
»Turisme - bondegardsferie og hytter i dal og på fjell
»PRISER - Gardsturisme
»Om geografi og om "mangslungne linker"!
»Om Mæhlumsfossen og Stabbursklokka i tårnet
»En aktiv gard og et like spennende nærmiljjø
»Jakt og fiske i området Servicelinker/regelverk
»VILLMARKSPRODUKTER
»PRISER - Priseksempler Villmarksproduktene
»BILDEalbumet er 3-delt: Garden-sætrer-trevarer

Mye skjer på og rundt Mæhlum Gard i Dalenes Dal = Gudbrandsdal = DaleGudbrands Dal!

Når du ser Mæhlums eget "postkontor" er du framme. Velkommen.
- Ja. Mye skjer på og rundt Mæhlum Gard. Ingen dag er helt lik andre dager. Alltid nye utfordringer. Derfor trives vi her - derfor trives også våre gjester og andre besøkende her. Da blir det "trivelig for alle"!

- Med tilsammen over 30 hus under tak, derav halvparten som våningshus/hytter - i dalen og i fjellene, rundt to tusen dekar skog og utmark, snekkerverksted for villmarksmøbler og et annet for landbruksmaskiner, et par hundre da. i tilknytning til garden og ytterligere ca 60+ da. på de to sætrene Vålåsjøen og Stålsætra.
- Med Gudbrandsdalslågen på sitt aller bredeste langs en kilometers elvebredd ved garden, flere varierte båter/farkoster til låns og til leie, en frisk spasertur til den pittoreske Otta-byen. Alt er nært innpå. Eksempelvis:

- Med bare ca 6 km til "Rafting i Sjoa", like korte avstander til leie av ridehester - og turmuligheter ad lib i dal og fjell utenfor stuene våre, til fots og med ski, sykkel eller bil.
Da blir det nok lett å fylle hver dag med noe nytt og spennende - og for noen kanskje også "noe" som kan oppleves som litt dramatisk eller eksotisk?

Rondane - Dovrefjell - Jotunheimen? Det tar bare fra halvtimen til en time på gode veier å komme opp til disse mest kjente naturperlene.
Olympiabyen Lillehammer"94 ligger 120 km langs E6 mot sør, og underveis dit finner man jo Hafjell og Kvitfjell og andre OL-anlegg, interssante sommer som vinter, høst og vår.

Fisking i elver og sjøer, også sommer som vinter. Det er ca 100 meter ned til elvebredde.
Småviltjakt eller bærhenting i de rette sesongene, javel!
Selfcatering - selvhusholdning: Vil du delta i eget matstell - her er jo også selvhusholdning, kan faktisk også dette være både lærerikt og velsmakende. (Cook your own favourite meal, Mr/Ms Chef/Cook :-)

Om du finner sengen din tidlig eller sent - dagene går for mange av gjestene våre litt for fort her på Mæhlum. Desverre kanskje for dem og deg - kanskje heldigvis for oss som arbeider her. Ingen dag er lik den forrige, ei heller blir den lik den neste. Slik ER bondegardsferie - slik er det også for oss som steller med deg og med garden.

Det er alltid gardsaktiviteter igang, og dette vil du nok få oppleve på nært hold. Enkelte aktiviteter kan du kanskje også få delta i.
Men: Vi har, som vertskapet, alltid tid til å ta oss av deg og dere, og dét er jo både lærerikt, spennende OG samtidig trivelig - for begge parter. Velkommen til kontakt, også via email: Klikk her!

Selvicelink til aktivitetskalender for Sel kommune
2002 © www.ranch1.no / e-maelum@online.no